Tarihçe

Tarihçe

1990 senesinde SuperFresh markası ile meyve&sebze, su ürünleri ve pizza çeşitleriyle perakende pazarına giren ilk firma olan Kerevitaş, Türk tüketicisini, o zamanlar için son derece yenilikçi anlamlar taşıyan 'dondurulmuş ürün kavramı' ile tanıştırmıştır. SuperFresh, birkaç sene içinde sektörünün ilk dondurulmuş milföy ve börek çeşitlerini de ürün gamına eklemiştir. SuperFresh dondurulmuş ürün kategorilerinin (sebze&meyve, unlu mamuller, su ürünleri, patates ve et ürünleri) tümünde zengin ürün gamına sahip markadır.

1993 yılında ürün gamını genişleterek ton balığı konservesini pazara sunan SuperFresh, 1994 yılında ‘ilk konserve mısır’ ile raflardaki yerini almıştır. Ardından toprak konserve ürünleri ve hazır yemek çeşitleri ile ürün gamını zenginleştirmiştir.

Sektördeki yenilikçi tutumu, kalite ve hijyene verdiği önem SuperFresh’i sektörün jenerik markası haline getirmiştir. Diğer bir deyişle Türk tüketicisi dondurulmuş sebzelerden pizzaya, milföyden konserve mısıra kadar birçok ürünü ilk kez SuperFresh markası ile tatmıştır.

Kerevitaş bugün dondurulmuş gıda ürünlerinin üretimini Bursa’da Akçalar Mahallesi’ndeki 131.000 m2 açık alan üzerine kurulu 43.000 m2 kapalı alanda konumlanan ve 6 ana üretim tesisinden oluşan fabrikası ile Afyon Emirdağ’da bulunan 253.000 m2 açık alan üzerine kurulu 33.000 m2 kapalı alanda yer alan fabrikasında ve gerçekleşmektedir. Yüksek teknoloji ile gerçekleştirilen üretimler sonrası üretilen ürünler, Bursa ve Afyon tesislerindeki yüksek kapasiteli donuk, soğuk ve kuru hava depolarda muhafaza edilmektedir.

Kerevitaş, 2017 yılında Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Besler”)’deki payların tamamını satın almasıyla birlikte faaliyet alanını bitkisel yağ ve margarin üretimi ve pazarlamasını da içerecek şekilde genişletmiştir. 1992 yılında İstanbul'da 90.000 m2 'lik bir alan üzerinde kuruluş çalışmalarına başlanan Kurtköy Yağ fabrikası, 1994 yılında devreye alınarak, başta Yemeklik Likit Yağlar ve Gıda Sanayi için endüstriyel margarin üretmeye başlamıştır.

1995 yılına gelindiğinde Kahvaltılık Margarin üretimini gerçekleştirerek ürün portföyünü tamamlayan işletme, ürettiği ürünlerinin güvenilirliği; satış ve pazarlama faaliyetlerinin geniş bir tabana yayılması ile üretim kapasitesini hızla artırmaya başlamıştır.

1994 yılında 60.000 ton olan kapasite sırasıyla 1996 yılında 120.000 ton, 1998 yılında 180.000 ton ve 2000 yılında 220.000 tona çıkarılmış, bu gelişmelere ek olarak, 2000 yılında bünyesine kattığı Adana tesisleri ile kapasitesini 100.000 ton daha arttırmıştır. 2003 yılında yağ üreticisi olarak Türkiye’deki ilk ve tek Fraksiyon tesisini kurarak İstanbul kapasitesi 250.000 tona çıkarılmıştır. Bugün, sıvı yağ ve margarin üretimini 1’i Adana, 1’i İstanbul, 1’i Brunei’de olmak üzere üç üretim tesisinde yürütmektedir. Toplam üç tesisinde 658.000 ton/yıl kapasiteye sahiptir. Besler Gıda, uluslararası kalite standartları ışığında yapılandırdığı üç tesisinde Tüketici kategorisi altında Bizim Yağ, Teremyağ, Luna başta olmak üzere toplam 50 marka ve 417 SKU üretimi gerçekleştirmektedir.